На Херсонщині продавали токсичний бензин

бензин, токсичний, збут
Джерело збуту фальсифікованого пального виявили у Херсоні та сусідньому місті Олешки фахівці Головного управління Держпродспоживслужби краю.

Отримавши серію скарг від автолюбителів, двигуни чиїх машин просто «захлинулися» після використання такого пального, інспектори прибули на вказані АЗС із перевіркою, та відібрали там проби бензину й дизельного палива. Їх аналіз у акредитованій лабораторії підтвердив наявність у обох видах пального надміру сірки, а у випадку з бензином ще й присутність токсичного бензолу.

При цьому на обох заправках представили документи про те, що паливо придбане в одного й того ж виробника, і воно нібито відповідає всім стандартам якості. Справжність тих паперів надалі перевірятимуть правоохоронцям, а власникам АЗС доведеться сплатити штраф у 9,4 тисячі гривень, ще й компенсувати витрати на лабораторні дослідження - 30,2 тисячі гривень, підсумовують у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби Херсонщини.

Але біда в тому, що лише двома заправками підпільна мережа реалізації сумнівного палива аж ніяк не обмежується. Щороку в області виявляють по кілька «диких» АЗС, де пропонують енергоносії невідомого походження й сумнівної якості («Голос України» про це вже розповідав). Не дивно, що місцеві жителі намагаються не ризикувати дорогою технікою, й усе більше їх переходить на електромобілі, які бензину не потребують. І попит на них росте дуже стрімко: обсяги продажу дружніх до екології «залізних коней», починаючи з 2017 року в області зросли в чотири рази!.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон