У Херсонському держуніверситеті показали "Світлини для героїв"

виставка, ХДУ, герої
Відкриттям фотовиставки під такою символічною назвою в Херсонському державному університеті розпочалася низка заходів, присвячених Дню захисника України та Дню українського козацтва.

«Світлини для героїв» – це своєрідна подяка нашим воїнам, нашим героям, які захищали та продовжують захищати Україну на сході.

«Герої не вмирають! Навіть ті, які пішли з життя. Важливо пам’ятати свою історію та тих, завдяки кому ми живемо під мирним небом, маємо можливість працювати і будувати своє майбутнє», – наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Керівниця Українського культурного центру ХДУ Світлана Думинська зазначає, що такі заходи та проєкти сприяють збереженню пам’яті про наших воїнів-земляків. Вона провела паралель між молодими людьми, які здобувають освіту в нашому виші та тими, хто обрав шлях захищати країну на сході.

Фотопроєкт «Світлини для героїв» був створений чотири роки тому у рамках обласної патріотичної акції «Герої ХХІ століття». Організатором виставки виступив український культурний центр гуманітарного відділу ХДУ.

Ідея створення фотосесії виникла після знайомства з бійцями батальйону «Херсон». Їхні розповіді стали поштовхом для фотосесії на мальовничих локаціях нашого міста у колі сім’ї.

На світлинах зображені захисники у військовій формі з усмішкою на обличчі. Адже поряд рідні люди. Такими наших героїв побачила фотографиня Валентина Моісеєва.

Зазначимо, що фотовиставка «Світлини для героїв» триватиме у холі головного корпусу ХДУ протягом тижня. І ознайомитися з нею може кожен охочий.


Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон