На кількох заправках Херсонщини продавали неякісне пальне

пальне, заправки, хрсон
Протягом 9 місяців 2020 року до Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшло 2 скарги стосовно неякісного палива, які споживачі придбали на автозаправках Херсона та Олешок.

Фахівці управління провели позапланові перевірки і відібрали 3 зразки паливно-мастильних матеріалів – 2 бензину (А95) та 1 дизельного палива. Відібрані зразки направили до акредитованої лабораторії. Результати виявились невтішними – усі проби бензину та дизельного палива не відповідали нормам. У бензині - вміст сірки, частка бензолу, у дизпаливі - фракційний склад і також вміст сірки. Що цікаво: на двох заправках було паливо від одного виробника, у обох був наявний паспорт якості від виробника.

На одного суб’єкта господарювання у Херсоні вже накладені адміністративні стягнення – штраф 9400 грн. Окрім цього, за законом, якщо товар виявився неналежної якості, то суб’єкти господарювання мають відшкодувати усі витрати за лабораторні дослідження до державного бюджету на сьогодні виставлено відповідне відшкодування у сумі 30200 грн.

Якщо споживачі через неякісне пальне понесли збитки (наприклад, довелось ремонтувати автомобіль), то вони можуть з усіма підтверджуючими документами звернутись до суду і стягнути кошти з суб’єкта господарювання.

На що звернути увагу, коли приїжджаєте на АЗС: у куточку споживача має бути інформація про суб’єкт господарювання, ліцензія на зайняття даним видом діяльності та документ, який підтверджує якість самого пального (паспорт якості та сертифікат відповідності). Якщо у куточку споживача якоїсь інформації немає, то споживач може вимагати показати ці документи.

Звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області:
  • за телефонами (0552) 26-36-06, 0913319890 (Viber);
  • поштою (на адресу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, вул. Перекопська, 17, м. Херсон, 73000);
  • електронною поштою kherson_consumer@dpss-ks.gov.ua;

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон