Чому на степових колодязях Херсонщини відра діряві

колодязі, відра, диряві
Після того, як до степового селища Іванівка на Херсонщині підтягнули трубопровід із дніпровською водою, тут геть розучилися було цінувати три громадські колодязі.

Їх металеві деталі просто розтягли, та ще й усіляке сміття туди кидали. Однак на захист резервних накопичувачів води стали місцеві меліоратори.

Працівники Іванівського міжрайонного управління водного господарства власними зусиллями розчистили два колодязі з трьох, ще й облаштували навколишню територію. Ці колодязі знаходяться на в’їздах у селище, тож подорожні у спеку охоче зупиняються тут, аби посмакувати холодною водою та відпочити у затінку. Та й місцеві навідуються – якщо на водогоні аварії, більше води взяти нізвідки, тільки в колодязях. Над третім колодязем (на знімку) меліоратори поки що встановили навіс, а наступного року також збираються привести його до ладу. Адже колодязь у посушливому степу – це життя.

Втім, начальник Іванівського МУВГ Валерій Щербань поскаржився: хоча біля відновлених колодязів уже не смітять, виникла інша проблема. І сміх, і гріх, але щотижня з колодязного зрубу крадуть відра з «оцинковки». Тож за порадою старожилів довелося у дні ємності пробити дірку. Вода з неї витікає поволі, тож кому треба напитися – той нап’ється, і запас води у власний посуд переллє. А от вкрасти діряве відро вже нікому на думку не спадає.


На знімках: керівник Іванівського міжрайонного управління водного господарства Валерій Щербань смакує воду з відновленого колодязя; запрошення попити смачної водички; а цей колодязь ще чекає «повернення у стрій».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон