У ботанічному саду Херсонського держуніверситету розпочався бал хризантем

ботанічний сад, хризантеми, ХДУ
У ботанічному саду Херсонського державного університету зацвіли хризантеми. Бал хризантем триватиме до перших заморозків, - розповіла директорка саду Ніна Сушинська. Нові сорти квітів бачило Суспільне.Херсон.

Цвітіння хризантем залежить від погодних умов, - говорить Ніна Сушинська. Для того, щоб квіти зацвіли, має бути хмарна погода.

На перших кущах уже розпустилися квіти, всього у саду зараз розпустилося 10 відсотків хризантем.

"Цього року наша колекція збільшилась на 10 сортів. І поки я не знайду усі сорти, які мене цікавлять, вона буде збільшуватись. Цього року у нас нова ділянка, у ній закодовані правила побудови овалу. Ми намагалися зробити так, щоб поєднати ранні хризантеми та пізні. Що у нас вийшло, ми побачимо трохи пізніше. Зараз розцвіли тільки ранні. А взагалі у нас є різні види хризантем. Є гілочкова, є з великими квітами, тиждень-два – і їх буде набагато більше".

Хризантема - квітка, яку шанують на Сході, у Японії та Китаї, там нею не тільки милуються, а й споживають, наприклад, заварюють чай.

Тут у ботанічному саду цієї осені з’явилися нові клумби, а всього висаджено близько двох тисяч кущів.

"Найкраще розмножується – все жовте – це сорт Луна. Спочатку у нас був один кущик, потім 5 кущиків, цього року ми розсадили, у нас вийшло загальною кількість близько 500 кущиків. На ось цій клумбі, як гадаєте скільки? Тут понад півтисячі кущів, клумба сама велика, коли ці рослини розсаджуєш – вони перший рік виглядають не дуже, а цього року чекаємо на більше цвітіння. Ось ця ромашковидна рожева хризантема дуже гарно цвістиме", - розповідає директорка ботанічного саду.

На період цвітіння хризантем ботанічний сад буде відкритий для відвідування щодня з 9 години.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон