Стратегію розвитку вищої освіти обговорили на Раді ректорів

рада, ректори, Співаковський
Сьогодні, 9 жовтня відбулася Рада ректорів закладів вищої освіти Херсонщини. У заході, який відбувся у форматі онлайн-конференції на платформі ZOOM, взяв участь ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

На порядок денний було винесено два питання – обговорення проєкту Стратегії розвитку вищої освіти на 2021-2031 роки та посилення обмежувальних заходів на період установлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Щодо розвитку вищої освіти ректор ХДУ Олександр Співаковський впевнений, що жодна стратегія не імплементується, доки на ринку освіти не вистачатиме коштів, в першу чергу, передбачених законами України.

«У Херсонській обласній державній адміністрації розглядається моє бачення того, як привести на ринок освіти великі додаткові кошти. Адже можливість отримати кредит на освіту молодій людині відкриває нові можливості. Внаслідок чого суспільство отримає спеціалістів, які інвестуватимуть у своє майбутнє та майбутнє держави», – зазначив очільник ХДУ.

Також на засіданні ректори обговорили епідеміологічну ситуацію навчальних закладах та поділилися досвідом введення дистанційних форм навчання.

Щодо ситуації у Херсонському державному університеті, ректор Олександр Співаковський прокоментував, що у навчальному закладі на період установлення «жовтого» рівня епідемічної безпеки розклад занять формується таким чином, аби мінімізувати скупчення студентів. «Звісно ж, наш виш дотримується усіх санітарно-гігієнічних умов, проводяться регулярні прибирання», – зазначив ректор ХДУ.

Наприкінці онлайн-засідання голова Ради ректорів Херсонської області Юрій Бардачов подякував колегам за конструктивні обговорення.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон