В Україні на боротьбу з коронавірусом та іншими захворюваннями задіяні менше 10% апаратів ШВЛ

коронавірус, вентиляція, апарати

У медичних закладах України наявні понад 4 тисячі апаратів штучної вентиляції легенів, готових до надання медичної допомоги. З них наразі задіяні 372, тобто — менш ніж 10% від загальної кількості. Про це повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

«Наразі в Україні лікарні забезпечені апаратами ШВЛ. На сьогоднішній ранок у медичних закладах були задіяні близько 10% із загальної кількості відповідного обладнання. Усі інші апарати також готові до використання у разі потреби в них, враховуючи щоденний приріст госпіталізації та тривожну динаміку», — підкреслила Світлана Шаталова.

Заступниця Міністра охорони здоров’я зазначила, що мета МОЗ — не скоріше як-небудь витратити кошти Фонду боротьби з COVID-19, а витратити їх максимально ефективно, та підкреслила, що наразі не йдеться про жодний дефіцит апаратів ШВЛ в українських лікарнях.

«Закупівлі обладнання для медичних закладів держави продовжуються через ДП «Медичні закупівлі України», що є одержувачем бюджетних закупівель по всім централізованим закупівлям з Фонду боротьби з COVID. Робиться акцент на експертній якості обладнання, яке закуповує держава для лікарень, оскільки обладнання плануємо використовувати і після пандемії. Це стосується не тільки апаратів ШВЛ, а й, наприклад, комп'ютерних томографів», — повідомила Світлана Шаталова.

Також заступниця Міністра додала, що 30 вересня ДП «Медичні закупівлі України» підписало договір щодо придбання 100 апаратів штучної вентиляції легень. Другий договір на ще 100 одиниць було погоджено МОЗ України 5 жовтня. Наразі з кінця жовтня ДП «Медичні закупівлі України» планує розпочати поставку обладнання. Нагадаємо, що МОЗ України передало ДП «Медичні закупівлі України» всі технічні характеристики апаратів штучної вентиляції легень для закупівлі ще 1 липня.

Урядовий портал

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон