У Херсоні попрощалися із курсантом, який загинув в авіакатастрофі АН-26

курсанти, авіакатастрофа, загиблі
Сьогодні, 7 жовтня о 12:00 у Херсоні у ритуальному домі по вулиці Нафтовиків попрощалися з Олександром Клевцем, повідомляє Суспільне.Херсон.

Хлопець ‒ курсант Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, який загинув внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Чугуєвом.

Попрощатися з Олександром Клевцем прийшли військовослужбовці всіх частин Херсонського гарнізону, співробітники поліції, його друзі, однокласники, містяни.



Нагадаємо, військовий літак Ан-26 зазнав аварії 25 вересня близько 20:30 при заході на посадку. На борту були 27 людей: курсанти та офіцери Університету повітряних сил імені Кожедуба. Після катастрофи повідомлялося про загибель 22 людей, двох доправили до лікарень Харкова, трьох шукали. Станом на 12:15 26 вересня тіла усіх загиблих знайшли. В літаку були курсанти з 11 областей України. Вижили львів'янин та житель Харківщини. Об 11:00 26 вересня стало відомо, що львів'янин помер у лікарні невідкладної допомоги. Таким чином внаслідок катастрофи загинули 26 людей. Серед загиблих був курсант із Херсона 19-річний Олександр Клевець. За попередньою оцінкою фахівців, в літаку відмовив датчик у двигуні, але не сам двигун. Літак зачепився за землю, впав і загорівся. Родинам загиблих Міноборони виплатить 1,576 млн грн, заявили на засіданні уряду 26 вересня. На час розслідування Кабмін заборонив навчальні польоти на Ан-26 та його аналогів. За штурвалом літака Ан-26 був пілот, який мав понад 700 годин нальоту.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон