88 відсотків сімейних дебоширів на Херсонщині виявилися чоловіками

насильство, протоколи, поліція
З початку року на Херсонщині поліцейські склали понад 4 тисячі протоколів на домашніх кривдників.

Як повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності обласного главку поліції Ярослав Шанько, понад 4800 жителів Херсонщини цього року повідомили в поліцію про факти домашнього насильства. Правоохоронці реагують на всі виклики стосовно домашнього насильства та вживають ефективні заходи для попередження цього негативного явища. Так, з початку 2020 року поліцейські винесли понад 1300 термінових заборонних приписів та склали понад 4000 адміністративних протоколів за вчинення домашнього насильства.

На обліках перебувають 3500 сімейних дебоширів (88% - це чоловіки). Працівники поліції постійно проводять з ними профілактичну роботу, адже якісна превенція є запорукою зниження тяжких злочинів.

У сфері протидії домашньому насильству поліцейські активно взаємодіють з громадськими організаціями та державними установами. Потерпілих від домашньої тиранії жінок та дітей доставляють на тимчасове проживання у Кризовий центр для жінок, постраждалих від домашнього насильства. Там їм надають психологічну та юридичну допомогу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон