ХДУ посів 20 позицію у рейтингу вишів для ІТ-галузі 2020

ХДУ, IT -рейтинг, співаковський
На сайті DOU.UA представлено оновлений «Рейтинг вишів для ІТ-галузі 2020», що побудований на результатах вступної кампанії 2020 року. Дослідження дозволяє проаналізувати та виокремити найпопулярніші заклади вищої освіти серед абітурієнтів з найвищим конкурсним балом.

Херсонський державний університет увійшов у двадцятку найкращих, посівши 20 місце! Загалом було представлено 82 заклади вищої освіти України, які здійснюють підготовку фахівців у сфері ІТ.

В основу дослідження покладено рейтинги ЗВО, що мають IT та дотичні спеціальності, на основі даних з ЄДЕБО. Організатори проаналізували рівень підготовки абітурієнтів та популярність спеціальностей і розподілили позиції, враховуючи середній конкурсний бал на спеціальність, «зважений» на частку заявок.

«Херсонський державний університет закриває двадцятку вишів, які отримали не менше 200 заявок на всі IT-спеціальності! Наш університет отримав 291 заявку та середньозважений бал 159,144. Це приємна новина, яка є своєрідною оцінкою нашої спільної роботи! Чудово, що талановита і розумна молодь обирає саме наш виш!», – наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Так, у ході дослідження було розглянуто такі спеціальності: «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення», «Кібербезпека», «Комп’ютерна інженерія», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Інформаційні системи та технології», «Системний аналіз», «Телекомунікації та радіотехніка», «Прикладна математика», «Математика», «Електроніка», «Прикладна фізика та наноматеріали».

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон