Симфонічний оркестр ХДУ привітав освітян з професійним святом

ХДУ, оркестр, привітання
Перше жовтня – святковий день у Херсонському державному університеті! Адже в освітньому закладі відбулася низка урочистих заходів до Міжнародного дня музики та Дня працівників освіти України.

З самого ранку в холі головного корпусу відбулося відкриття мистецької виставки. А згодом для викладачів, співробітників та студентів в актовій залі вишу відбувся святковий концерт.

На початку концертної програми студенти всіх факультетів привітали присутніх флешмобом, який підготували до Дня міста. Адже саме молодь – рушійна сила нашого університету.

Слова привітань з головної сцени університету пролунали від ректора Олександра Співаковського. «Від вчителя залежить майбутнє країни і нації. Бажаю викладачам гарних студентів, а молоді – пасіонарних вчителів, які допоможуть капіталізуватися та побудувати успішну освітню кар’єру», – проголосив Олександр Співаковський.

З нагоди Дня працівників освіти ректор вручив співробітникам та представникам професорсько-викладацького складу ХДУ грамоти та подяки.

Крім того, під час свята відбулася знакова подія. Вже кілька років поспіль на базі нашого університету працює військова кафедра Сумського державного університету. І сьогодні урочистий день для 14 студентів цієї кафедри. У залі був зачитаний наказ: Наказом Міністра оборони України від 03 вересня 2020 року № 431. Згідно документа студентам Херсонського державного університету, випускникам кафедри військової підготовки Сумського державного університету, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу, присвоєне військове звання «молодший лейтенант запасу». Цю приємну місію виконали на сцені ректор Олександр Співаковський і начальник кафедри військової підготовки Сумського державного університету Микола Ляпа.

Як вже раніше зазначалося, сьогодні відзначають Всесвітній день музики. Тож усіх присутніх зі святом привітав симфонічний оркестр Херсонського державного університету під керівництвом Заслуженого працівника культури України, професора Святослава Марцинковського. У виконанні оркестру пролунали класичні та українські твори.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон