У Скадовському районі вже серйозно готуються до Водохреща

Готуються заздалегідь – ще за півтора тижня до релігійного свята, але дуже серйозно і відповідально, як кажуть «із залученням усіх наявних організаційних та людських ресурсів».

Ще 10 січня 2014 року під керівництвом голови Скадовської районної державної адміністрації Андрія Олександровича Євстратова проведено спеціальний «організаційний комітет з питань підготовки та відзначення в районі свята Водохреща». Оргкомітет пройшов під символічним гаслом «Відсвяткуємо Водохреща разом».

На нараду в райдержадміністрацію «для напрацювання спільного плану організаційно-технічних заходів» були запрошені: «структурні підрозділи Скадовської районної державної адміністрації, органи місцевого самоврядування, представники релігійних громад міста, засоби масової інформації».

Що важливо – «кожен з учасників засідання взяв участь в обговоренні проекту плану заходів та вніс пропозиції. За результатами обговорення прийнято рішення».

На нараді оргкомітету по підготовці та відзначенню в Скадовському районі свята Водохреща вирішили: «19 січня 2014 року відбудуться святкові заходи з нагоди відзначення християнського свята Водохреща. Зранку розпочнеться відправлення святкового молебню в міських церквах. Після чого усі бажаючі об'єднаються у спільну хресну ходу. Місцем проведення християнського обряду освячення визначено міський пляж...

Після чого, «кожен матиме можливість омитися священною водою, яка саме у цей день набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби».

По матеріалам офіційного сайту Скадовської РДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон