Буревій завдав Херсонщині мільйонних збитків

буревій, збитки, облдержадміністрація
Збитки від буревію, що пронісся Херсонщиною минулої неділі, 27 вересня у селищі Велика Олександрівка, складають понад 6,3 млн гривень.

Про це на брифінгу повідомив керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, заступник голови ОДА Вадим Чабан: “За попередніми підрахунками, станом на поточний момент, сума збитків становить більше 6 млн 300 тисяч гривень. З них 4 млн гривень – це збитки, що зазнали мешканці, приватні власники, 2 млн 300 тисяч – це вартість відновлювальних робіт по комунальному майну”, – сказав він.

За попередньою інформацією, обстеженню підлягає близько 300 домівок мешканців Великої Олександрівки. Також пізніше нададуть інформацію про вартість ремонтних робіт з відновлення електро- та газопостачання. Крім того, буревій завдав шкоди лісовому господарству на загальній площі 151 га – вартість відновлення лісового фонду буде також встановлюватися додатково.

Попередньо, за словами Чабана, йдеться про місцевий рівень надзвичайної ситуації, що дасть змогу фінансувати відновлювальні роботи за рахунок селищного, районного бюджетів, а також у разі браку коштів профінансувати видатки за рахунок коштів обласного бюджету.


Як повідомлялося раніше, у неділю, 27 вересня, внаслідок погіршення погодних умов, сильний дощ та поривчастий вітер, в селищі Велика Олександрівка пошкоджено дахи 32-ох житлових будинків та школа. Також, через чисельні падіння дерев виникли пориви електро та газової мережі. Населений пункт частково було відключено від газо- та електропостачання.

За матеріалами «ІРС- Генічеськ»
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон