Павло Потоцький: Ми взяли на себе зобов'язання перед людьми і повинні їх з честю виконувати

Потоцький, звіт, Олешки
Вже збіг третій рік моєї роботи – голови Олешківської районної ради сьомого скликання. Ми, депутати, завжди були в руслі всіх подій. Жодного рішення, що були на часі, рада не відкладала, що свідчить про політичну зрілість та виваженість нашого депутатського корпусу.

Підсумки згаданої трьохрічної діяльності – це результати спільної колективної праці моєї, як голови, кожного окремого депутата, постійних комісій районної ради у тісній співпраці з органами місцевого самоврядування міської, селищної та сільських рад, більшість із яких мають своїх представників у районній раді.

Приємно відзначити, що практично всі постійні комісії районної ради активно працюють не лише під час підготовки до сесій, а у міжсесійний період. Керівники комісій – фахівці своєї справи, люди авторитетні у своїх галузях. Депутати збираються, обговорюють різні важливі питання. Ми налагоджуємо роботу так, щоб мешканці Олешківського району відчували – районна влада працює на благо людей.

Аналізуючи свою діяльність на посаді голови районної ради, маю підстави чесно акцентувати увагу, як на досягненнях, так і на проблемах, що спіткають. Робота районного депутатського корпусу завжди на виду. Вона відкрита, прозора і спрямована лише на одне — на задоволення життєвих потреб мешканців територіальної громади району шляхом реформ, забезпечення соціального захисту громадян, розвитку медицини та освітньої галузі.

З метою реалізації заходів районної програми соціального захисту громадян району у 2017 р. депутатами районної ради спрямовані кошти в сумі 2 333 000 грн, 2018 р. – 3 776 800 грн, 2019 р. – 3 617 682 грн.

Для забезпечення підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей депутатами районного органу місцевого самоврядування протягом останніх трьох років виділено майже 2 млн грн.

Кошти спрямовані насамперед на забезпечення лікування військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції ( 175 тис.грн у 2017 р., 86 тис.грн у 2018 р., 43 тис.грн – 2019 р. ), на надання матеріальної допомоги та допомоги для поліпшення житлово-побутових умов сім׳ям військовослужбовців, загиблих в зоні проведення АТО (340,0 тис.грн – 2017 р., 47,3 тис.грн – 2018 р.,22 тис.грн у 2019 р.), на надання щомісячної адресної матеріальної допомоги сім׳ям, де виховуються діти до 18 років, батьки яких загинули в зоні проведення антитерористичної операції (24,0 тис.грн – 2017 р.,45 тис.грн – 2018 р., 42 тис.грн – 2019 р); на компенсацію навчання за контрактом учасникам антитерористичної операції і членам їх сімей (дітям) – (45,0 тис.грн – 2017 р., 40 тис.грн – 2018 р., 45 тис. – 2019 р). Пільгами щодо забезпечення твердим паливом щорічно мають змогу скористатися 191 учасник бойових дій, 22 інваліди війни, 20 сімей загиблих військовослужбовців. Автоперевізники району ПАТ «Автотранс» і СП ТОВ «Ямак» здійснюють безоплатне пільгове перевезення учасників АТО за кошти, виділені депутатським корпусом з районного бюджету. На перевезення інших пільгових категорій громадян використано 937,2 тис грн коштів районного бюджету, у т.ч. на перевезення учасників антитерористичної операції – 191,8 тис грн.

Ми також забезпечуємо виплату щомісячної стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилося 90 і більше років та виплату щомісячної фінансової підтримки сімей загиблих в Афганістані та воїнів-інтернаціоналістів, що є інвалідами війни І групи.

Депутати постійно фінансують диспансеризацію громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також санаторне лікування, зубопротезування та забезпечення пільговими рецептами під час амбулаторного лікування ліквідаторів аварії на ЧАЕС протягом трьох останніх років на суму 191 283 грн.

Завдяки плідній праці депутатського корпусу з районного бюджету здійснюється відшкодування у розмірі 25 % на оплату житлово-комунальних послуг в межах норм споживання інвалідам І групи, інвалідам по зору І та ІІ групи, сім׳ям, в яких виховуються діти з ДЦП до 18 років, сім׳ям військовослужбовців, що проходять службу в зоні АТО та не мають статусу учасників бойових дій.

В районі ведеться активна робота щодо замовлення і поставки засобів реабілітації, що в свою чергу сприяє кращому пристосуванню до життя людей з інвалідністю, які значно втратили рухову активність.

В 2017 році вперше за рахунок коштів районного бюджету проведено санаторно-курортне лікування 3 інвалідів з захворюваннями опорно-рухової системи та осіб, які стали інвалідами, внаслідок ДЦП на загальну суму 28,7 тис.грн. . В 2018 році оздоровлено 5 осіб на суму 37,4 тис.грн. У 2019 р. підтримали 5 інвалідів на суму 36,5 тис.грн, у цьому році – 34,5 тис.грн.

Народні обранці щорічно забезпечують одноразовою матеріальною допомогою інвалідів війни та праці, сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій, малозабезпечених верств населення району, які опинилися у скрутному становищі, внаслідок непередбачених обставин. На ці заходи ми виділили 650,0 тис.грн у 2017 р., 1350 тис.грн у 2018 р., 1,65 млн грн у 2019 р., 626,3 тис.грн у 2020 р.

За звітний період депутати приймали рішення щодо надання матеріальної допомоги на лікування громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захорювання (29 тис.грн), онкохворих (250 тис.грн), медичної допомоги та харчування бездомних громадян, безпритульних дітей і осіб, звільнених з місць позбавлення волі (36,75 тис.грн), відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб, що потребують інсулінотерапії (130 тис.грн), на відшкодування вартості послуг «Соціального таксі» для організації перевезення хворих на гемодіаліз (41,25 тис.грн), на одноразову матеріальну допомогу інвалідам армії (до 9-го Травня) тощо.

Не забули профінансувати літній відпочинок в оздоровчих таборах 135 дітей учасників АТО на суму 170 тис.грн.

Миттєво відреагувавши на наслідки природного стихійного лиха, яке трапилося на території Новомаячківської селищної та Козачелагерської сільської рад, ми виділили кошти в сумі 400 тис.грн на відшкодування збитків населенню, майно яких зазнало ушкодження, внаслідок надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру. Надали субвенцію Козачелагерській громаді в сумі 30 тис.грн на придбання глибинного насосу для функціювання водонапірної вежі, Новомаячківській селищній раді 158 тис.грн для будівництва водогону по вулиці Тараса Шевченка і 76 тис. грн на ремонт будівлі та улаштування пандусу для відкриття центру надання адмінпослуг по вул.Соборна,19. А для матеріально-технічного облаштування Центру надання адміністративних послуг, що знаходиться в будівлі районної ради, народні обранці виділили майже 500 тис.грн.

Наша команда продовжує активно співпрацювати із громадськими організаціями, маючи індивідуальний підхід до кожного об’єднання. Громадські лідери беруть участь у роботі постійних депутатських комісій, пленарних засіданнях та інших заходах районної ради. Адже ми переконані – залучення громадськості до виконання районних програм може та буде працювати на користь нашої територіальної громади. Ми намагаємось фінансово підтримувати громадські організації, виділяючи кошти на реалізацію соціальних проектів. Протягом трьох років поспіль депутатським корпусом спрямовано 606, 1 тис.грн на розвиток наступних об’єднань, а саме:
  • Цюрупинській районній організації Української спілки ветеранів війни Афганістану – 161300 грн.
  • Громадській організації “Олешківська районна рада ветеранів праці та ВС України” – 150000 грн.

  • Громадькій організації “Спілка учасників бойових дій-ветеранів АТО Олешківського району” – 168000 грн.
  • Громадській організації “ВПГО “Всеукраїнська громадська організація інвалідів “Союз Чорнобиль України” в Олешківському районі” – 92800 грн.
  • Організації товариства Червоного Хреста України – 34000 грн.

З районного бюджету за звітний період були виділені кошти на заробітну плату в сумі 384 тис.грн.

Для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах з метою подолання або мінімізації цих обставин і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання/перебування, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування депутатами Олешківської районної ради створений Олешківський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

До його складу входить 4 відділення, які охопили обслуговуванням 2761 чол., що становить 97%:

– відділення соціальної допомоги вдома (міське та районне) – чисельність виявлених осіб, які потребують соціального обслуговування, складає 1347 чол., чисельність фактично обслуговуємого населення 1264 чол.;

– відділення денного перебування – 1399 чол. (з них «Університет третього віку» – 337 чол.)

– відділення стаціонарного догляду для постійного проживання – 15 чол.,

та 3 структурні підрозділи:

– мультидисциплінарна команда;

– «Університет третього віку»;

– «Соціальне таксі».

У відділеннях соціальної допомоги вдома послуги підопічним надають 65 соціальних робітників. Соціальними працівниками району, а їх налічується 12, проведена робота з надання допомоги населенню в оформленні документів через управління соціального захисту населення з питань призначення соціальної допомоги, а саме: при народженні дитини, допомога одинокій матері, тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, допомога дітям з інвалідністю, надбавка по догляду за дитиною з інвалідністю, допомога на догляд за престарілою людиною, якій виповнилось 80 років та старше, субсидія тощо. Охоплено населення – 22918 чол., оформлено субсидій – 2968 чол., оформлено соціальних допомог – 2033 чол.., оформлено матеріальної допомоги – 80 чол., видано – 7687 шт. талонів на безкоштовний проїзд для 2899 чол., надано консультацій та роз’яснень для 3324 чоловік.

Головним завданням терцентру на 2020 рік залишається продовження виявлення осіб, які потребують надання соціальних послуг, проведення детальної комплексної оцінки та забезпечення надання якісних послуг в повному обсязі.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон