Першокурсників ХДУ знайомлять з історією університету

ХДУ, музей, першокурсники
Народний зразковий музей історії Херсонського державного університету розпочав знайомство студентів I курсу з історією освітнього закладу. Так, 24 вересня, у новому форматі відбулася оглядова екскурсія для першокурсників педагогічного факультету.

Знайомство з історією університету проходило паралельно на двох локаціях – народному зразковому музеї історії та у парковій зоні університету.

Екскурс «Від Юр’ївського вчительського інституту до Херсонського державного університету» провела фахівчиня музею Вікторія Дикуха. А керівниця музейно-архівного центру ХДУ Ірина Самсакова ознайомила першокурсників зі змінами, які відбулися у парковому містечку. Варто відмітити, що протягом 2020 року парк Херсонського державного університету значно змінився – для кожного факультету створено свої локації.

Ірина Самсакова звернула увагу молоді на новостворений меморіальний комплекс і розповіла про видатних постатей, які у різні часи творили історію закладу. А також зупинилася на пам’ятних дошках колишніх ректорів, встановлених на вході до головного корпусу, які зробили значний внесок у розвиток, розбудову і наукове середовище освітнього закладу.

Із багаторічного досвіду роботи керівниця Ірина Самсакова зазначає: «Щороку ми запрошуємо усіх першокурсників до музею, аби вони могли більше дізнатися про історію закладу, який обрали. І стали ближчими до дружньої родини Херсонського державного університету. Адже наш освітній заклад славиться своїми усталеними традиціями і видатними постатями. І, головне, молодь має полюбити університет так, як і ми – люди, які вже тут навчаються та працюють».

Тож народний зразковий музей історії Херсонського державного університету запрошує усіх першокурсників поринути в екскурс «Від Юр’ївського вчительського інституту до Херсонського державного університету».

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон