Аспіранти ХДУ прозвітували про виконану роботу

ХДУ, звіт, аспіранти
Вчора, 21 вересня, у Херсонському державному університеті відбулися науково-методичні семінари аспірантів педагогічного факультету та факультету української й іноземної філології та журналістики. Молоді науковці прозвітували про результати своїх наукових робіт.

Під час заходу науковці звітували за всіма напрямами – написання дисертаційного дослідження, відвідування занять, самоосвіта, наукова діяльність, стажування та інші наукові й дослідницькі здобутки.

«Особливість атестації аспірантів у цьому році полягає в тому, що вони закінчують підготовку за новими процедурами та вимогами. Так, всі аспіранти проходять звітування і представляють свої наукові дослідження у рамках науково-методичних семінарів, що об’єднують як наукових керівників, провідних вчених певних галузей наук, так і гарантів освітньо-наукових програм. В форматі дискусії та презентації наукових доробків аспіранти висвітлюють результати своєї діяльності протягом всього періоду роботи. Процедура попередньої експертизи наукових робіт випускників аспірантури проходить на Вченій раді ХДУ», – зазначив перший проректор ХДУ Сергій Омельчук.

Серед досягнень аспірантів педагогічного факультету – публікації в науково-метричних базах Scopus та Web of Science. Розроблений електронний ресурс для формування природознавчої компетентності майбутніх вчителів початкової школи, виданий підручник для формування субкультури майбутніх учителів іноземних мов «Unique World of Youth Life» тощо.

У свою чергу, аспіранти факультету української й іноземної філології та журналістики прозвітували про дослідження сучасної лінгвістики, розробку сайту для викладачів і студентів педагогічних коледжів з методики навчання сучасної української мови тощо.

«Презентації результатів наукової роботи здобувачів засвідчили глибокий інтерес молодих науковців до досліджуваних проблем мовознавста, літературознавства та методики навчання української мови. Аспіранти звітували щодо показників виконання дисертаційних робіт, кількості надрукованих фахових статей, участі у міжнародних та всеукраїнських конференціях і проєктах. Усі науковці отримали схвальні відгуки про високий рівень виконання роботи й рекомендації щодо подальшої наукової діяльності», – зазначила декан факультету української й іноземної філології та журналістики Ірина Гоштанар.

Також під час одного з семінарів директорка Наукової бібліотеки ХДУ Нателла Арустамова ознайомила аспірантів з електронним каталогом бібліотеки та розповіла про доступ до баз даних Scopus та Web of Science, надала характеристику наукометричних інструментів. Та нагадала, що Херсонський державний університет підключено до користування ресурсами Springer Nature. До передплачених колекцій входять: журнали Springer 1997-2020; електронні книги Springer 2017 року.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон