На Херсонщині перший коворкінг-центр в університеті, другий у степовому селі

ХДУ, Тавричанська ОТГ, коворкінг-центр
Інтелектуальний штаб для проведення «мозкових штурмів» та розробки різноманітних проектів та планування культурних акцій з'явився... в степовому селі, повідомляє Голос України.

Тавричанська об'єднана територіальна громада у Каховському районі області виділила 390 тисяч гривень на реконструкцію місцевої центральної бібліотеки та заміну вікон. А програма DOBRE агенції USAID профінансувала придбання на співставну суму комп'ютерів та меблів. І так постав новий коворкінг-центр для молоді та ініціативних активістів громади.

У Тавричанській ОТГ особливо пишаються, що він - поки що єдиний у районі. Та й загалом по області - другий. Адже перший такий центр створили нещодавно в найбільшому виші краю - Херсонському державному університеті.

Голова Тавричанської ОТГ Юрій Гречка не виключає, що в новому коворкінг-центрі обговорюватимуть і проект створення у громаді Центру безпеки. Його бачать у вигляді єдиного комплексу, під дахом якого працюватиме місцева пожежна охорона, громадська організація з охорони порядку "Яструб", а можливо, й поліцейська станція.

Поки що це саме проект, на який потрібно понад п'ять мільйонів гривень. Джерела фінансування ще не визначили, та, вірогідно, сільські активісти зможуть поборотися за черговий міжнародний грант для цього.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон