Вийшла друком антологія творів херсонських авторів "Степова симфонія"

Виданання, антологія, Загороднюк
Доцент кафедри української філології та журналістики, письменник, член Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України (ХОО НСПУ) Василь Загороднюк став упорядником нової літературно-художньої антології творів херсонських авторів «Степова симфонія».

Збірка є своєрідним продовженням антології «25», що вийшла друком у 2017 році. Нинішнє видання об’ємніше, доповнене новими творами та авторами, творчими довідками й фотографіями письменників.

«Антологія відображає сучасний літературний процес: динамічний і суперечливий, привабливий і сюрпризний, прогнозований і непередбачуваний, традиційний і новаторський», – розповів Василь Загороднюк.

«Степова симфонія» приурочена до 60-річчя ХОО НСПУ, що була заснована видатним письменником Олесем Гончарем у далекому 1959 році. Вийшла друком антологія за державний кошт завдяки підтримки Херсонського обласного управління культури. Книги не буде у продажу – її безкоштовно розіслали до бібліотек Херсонської області. Один екземпляр подарували нашому університету. «Прекрасно, що у ХДУ є люди, які постійно поповнюють книжкову базу вишу. Завдяки антології «Степова симфонія» читачі зможуть краще пізнати літературу нашого краю, поринути в історію та відчути її настрої. Ми зраділи подарунку, адже цю збірку неможливо придбати, тож вона – унікальна», – поділилася враженнями директорка Наукової бібліотеки ХДУ Нателла Арустамова.

Кожен охочий може завітати до Наукової бібліотеки Херсонського державного університету та ознайомитися із літературною новинкою.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон