Херсонські школярі провели до Дня міста історичну реконструкцію

Херсон, свято, рекнструкція
Історичну реконструкцію До дня міста підготували у херсонській школі №34. 17 вересня дітям презентували кілька локацій.

Для цього з самого ранку учні разом з педагогами зібралися на шкільному подвір'ї. Для школи це перший спільний захід у новому навчальному році.

"У школі багато свят і життя дуже активне. Але ми цього року вирішили започаткувати нову традицію – святкування Дня міста у нашій школі. На мою думку, свято міста інтимне, особисте, тому що це можливість поєднати молодих херсонців, зовсім юних, і дорослих жителів нашого міста", - говорить директорка Херсонської загальноосвітньої школи №34 Ганна Жулінська.

Будівля школи – історична пам’ятка. На початку минулого століття тут була жіноча гімназія. Разом зі школярами херсонські екскурсоводи здійснили подорож у минуле, дізналися, як жили школярі понад 100 років тому.

"Діти повинні знати історію міста, в якому народилися. У цій школі свято ми започатковуємо вперше. Вони залучили нас, щоб ми розповіли про історію міста, про ту гімназію, в якій вони навчаються, бо це будівля історична – гімназія Тюльпанової", – розповідає засновниця екскурсійного проєкту "Мелодія Херсона на два голоси" Інна Мікуцька.

За словами жінки, у школі планують створити клуб екскурсоводів, адже ця тема уже зацікавила учнів. Олена Медведкова працює гідом, вона запропонувала дітям пограти у ті ігри, в які грали у гімназії мадам Тюльпанової наприкінці XIX - початку XX століття.

"Є гра, яка називається "Рими". Для того, щоб грати, потрібен шалик з кольоровими стрічками. Один з учасників, який тримає цей предмет, називає будь-яке слово і кидає його через коло – потрібно назвати риму до цього слова", – говорить екскурсоводка Олена Медведкова.


У школі №34 такі заходи проводили вперше. На інших локаціях діти малювали на асфальті, проходили квести та складали історичні пазли.

За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон