На Дніпрі поблизу Херсона прибирали у плавнях (відео)

плавні, бібліотека, студенти, прибирання, байдарки
Співробітники Херсонської обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара та студенти факультету географії, біології та екології Херсонського державного університету долучилися до прибирання у плавнях. Організаторкою заходу виступила Юлія Тищенко.

Байдарками волонтери випливли на галявину, де зазвичай зупиняються туристи. По дорозі виловили першу пластикову пляшку. Вікторія Приймак разом з чотирма студентами факультету біології, географії та екології Херсонського державного університету в подібній акції бере участь не вперше:

"Люди не дуже екологічно свідомі. Можливо, це дачники сюди сміття скидають, або ті, хто відпочиває. Люди насолоджуються краєвидами, нашими плавнями, і водночас залишають велику кількість сміття".

Студентка Херсонського державного університету Злата Година говорить, що сміття у воді учасники заходу знайшли багато, здебільшого - пластикові пляшки:

"Ми їх зібрали, поклали у пакет для сміття. Дуже брудно. Люди взагалі не слідкують за природою".

Віталій Бєльовцев займається подорожами на байдарках. Разом з друзями періодично прибирає галявини у плавнях, де зазвичай зупиняються туристи. Говорить, що сміття найпомітніше навесні, коли немає трави та густого очерету. Звідки стільки сміття береться, юнак не знає. Припускає, що від туристів та дачників.

На прибирання у плавнях поблизу Херсона волонтери вирушили на байдарках

Пляшки з-під алкоголю, консервні банки та пакети зі сміттям - такі знахідки прибиральників. За неповні пів години, не відходячи далеко від берега, волонтери зібрали вісім повних великих пакетів зі сміттям.

Оксана ХЛЄБУС, Григорій ШМАТКО
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон