У Херсонському держуніверситеті контрактний бум

бум, ХДУ, контракт
Після впровадження урядом України так званої індикативної вартості освітніх послуг у вишах ціна контрактного навчання тут суттєво зросла.

Зокрема, у Херсонському державному університеті вона збільшилася на двадцять відсотків. Здавалося б, після цього логічно було очікувати на зменшення кількості вступників – адже висока ціна зазвичай відлякує. Та замість падіння інтересу з боку абітурієнтів стався прорив.

За даними приймальної комісії ХДУ, цьогоріч тільки за підсумками основної сесії контракти на вступ на перший курс бакалавратури уклали 599 майбутніх студентів. Найбільше контрактників хочуть навчатися за спеціальностями германські мови та література (27), готельно-ресторанна справа (25), менеджмент (21), журналістика (17).

Прикметно, що торік станом на початок вересня контрактників на бакалавратурі у «альма-матер» набиралося лише 532, тобто на 67 осіб менше. І керівництво вишу вважає це дуже обнадійливою тенденцією – не тільки свідченням росту популярності найбільшого у регіоні державного університету, а й доказом результативності тривалих зусиль з створення якісного та дружнього для студентів і викладачів освітнього середовища.

— До нового навчального року ми приготували студентам чимало приємних сюрпризів. Це і коворкінг-центр, і оновлений парк, і бібліотека, і новий басейн, і причепурені гуртожитки. У рейтингу українських вишів Херсонський державний університет не піднявся,а злетів угору майже на півсотні щаблів. Це гідно оцінили абітурієнти, тож сьогодні маємо збільшення кількості контрактників. Тож нам є для чого і заради кого працювати, — задоволений ректор ХДУ, професор Олександр Співаковський.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон