Херсонщина є лідером в частині боротьби з COVID-19, — Денис Шмигаль

шмигаль, COVID-19, лабораторія
Під час огляду Херсонського обласного лабораторного центру МОЗ в рамках робочої поїздки на Херсонщину Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив оперативне виявлення фахівцями контактних хворих.

Денис Шмигаль зазначив, що лабораторія працює на високому рівні. Він додав, що Херсонський обласний лабораторний центр — один із найкращих в Україні.

«Добре працююча лабораторія дає можливість вчасно приймати рішення та оперативно встановлювати контактних хворих. Мені дуже сподобався ваш підхід до швидкого виявлення хворих та швидкої локалізації. Це дає свій результат, адже Херсонщина є лідером в частині боротьби з COVID-19», — зазначив Прем’єр-міністр.

Наразі за добу установа проводить 500 ПЛР-досліджень і 2000 тестувань методом ІФА. За словами керівника лабцентру Олександра Хондуся, очікується отримання додаткового обладнання, аби збільшити кількість обробки ПЛР-тестувань вдвічі.

У свою чергу голова облдержадміністрації Юрій Гусєв поінформував, що наразі в Херсоні ПЛР-тестування здійснюють також і в КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. С.І. Горбачевського».

Нагадаємо: за рівнем епідемічної безпеки Херсонщина знаходиться в «зеленій» зоні. Наразі в області лабораторно підтверджено 558 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон