Освітній процес у Херсонському держуніверситеті в умовах пандемії

ХДУ, навчання, пандемія
Напередодні нового начального року одне з найактуальніших питань – організація освітнього процесу в умовах карантинних обмежень. Детальніше про це розповів проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи ХДУ Віталій Кобець.

Освітній процес для студентів Херсонського державного університету стартує з 14 вересня, за винятком І курсу магістратури. Ця категорія здобувачів вищої освіти виходить на навчання з 28 вересня.

Враховуючи ситуацію, з нового навчального року студенти зможуть здобувати освіту як у дистанційному режимі, так і у звичному форматі, з дотриманням певних обмежень.

«В умовах карантину університет встиг переформатувати свою діяльність на змішаний формат навчання. У серпні на черговій Вченій раді було прийнято Положення про організацію освітнього процесу, який передбачає очну та дистанційну форми навчання. Сучасні реалії вимагають від нас того, аби студенти змогли здобувати знання як в навчальних аудиторіях, так і за допомогою технічних засобів та дистанційних платформ навчання», – розповідає Віталій Кобець.

Для студентів, які з певних причин не зможуть відвідувати заняття, освітній процес проходитиме виключно в режимі онлайн. Що ж стосується заочної форми навчання, то ця категорія студентів навчатиметься за змішаним форматом. «В майбутньому планується перехід заочної форми на дистанційний формат. Це дасть змогу наблизитися до рівня європейських університетів та мінімізувати ризики зараження в умовах пандемії Сovid-19», – коментує проректор.

Для опанування студентами навчального матеріалу у Херсонському державному університеті функціонують дві освітні платформи: KSU online та Херсонський віртуальний університет. За словами Віталія Кобця, раніше ці платформи використовувалися на 30%, а зараз на 70%. Значно збільшилася навантаженість, знадобилися додаткові сервери, хмарні сервіси для збереження інформації.

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти та науки України, у Херсонському державному університеті буде вжито такі заходи:

– наповнюваність аудиторій не має перевищувати 50%;

– обов’язкове дотримання маскового режиму серед викладачів і студентів;

– регулярна дезінфекція та провітрювання приміщень;

– введення обмежень щодо переміщень коридорами та корпусами ХДУ.

Перераховані заходи будуть впроваджені в освітній процес задля створення безпечних умов та мінімізації ризиків захворюваності на Сovid-19.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон