На Херсонщині захаращують українські Мальдіви - острів Джарилгач

Джарилгач, туризм, Піменова
Пандемія внесла свої корективи у літні відпустки українців. І багато хто, замість закордонних поїздок, вирішив досліджувати красу власної країни. Одним із пунктів призначення стала і наша Херсонщина.
Вразити гостей нам є чим. Проте календар показує осінь, і час потроху підбивати підсумки курортного сезону. Дуже багато туристів цього літа відвідали Джарилгач. Усі туроператори стали масово возити туди групи, на різні боки острова.

Туди пішли чи поїхали машинами натовпи бажаючих відпочити у наметах. З одного боку, такий інтерес до наших природних багатств радує. Але, як відомо, у будь-якої медалі є і зворотній бік.

Самі ж відпочивальники потроху вбивають Національний природний парк «Джарилгацький». Витоптуються трави, засмічуються пляжі, пластикові пляшки та стаканчики стають прихистком для маленьких рачків чи просто лежать посеред мушель.

Куди та як часто вивозиться сміття, та хто взагалі має цим займатись – загадка. Такими темпами природна перлина зовсім скоро перетвориться на сумне видовище.
Джарилгач позиціонують як «українські Мальдіви». Так от, на Мальдівах є окремий острів, куди звозять сміття, називається Тілафуші. Його площа збільшувалась на стільки швидко, що влада вирішила діяти. Тепер там кілька переробних підприємств, усіма способами намагаються не втратити обличчя елітного курорту та вберегти екологію.
Може, настав час і нам рятувати Джарилгач?
Олена ПІМЕНОВА
Фото автора
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон