Хто на Херсонщині матиме більшість у територіальних виборчих комісіях

Херсонщина, посади, ОПОРА
Найбільшу кількість посад у сільських та селищних ТВК Херсонщини отримали партії «Слуга народу» та «Батьківщина», - повідомляють спостерігачі Громадської мережі ОПОРА.

Херсонські районні територіальні виборчі комісії сформували склад 25 сільських та 15 селищних комісій. Представники «Слуги народу» та «Батьківщини» отримали найбільшу кількість посад.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала партійну приналежність та керівний склад членів сільських та селищних ТВК п’яти районів Херсонської області. Всього до складу комісій увійшли 528 членів, які є представниками 22 партій.

Найбільше представників мають партії «Слуга народу» та «Батьківщина» – 119 та 106 осіб відповідно. Також значною є кількість членів політичних партій:

«Опозиційна платформа – За життя» – 82 особи;
«За майбутнє» – 78 осіб;
«Європейська Солідарність» – 55 осіб;
«Наш край» – 40 осіб;
«Нам тут жити» – 13 осіб;
«Влада народу» – 9 осіб.

По п’ять посад у комісіях отримали «УДАР», «Союз лівих сил» та Радикальна партія Олега Ляшка. По одному члену у ТВК мають: «Партія місцевого самоврядування», «Блок Володимира Миколаєнко», «Блок Володимира Сальдо», «Відродження і розвиток», «Відродження села», «Зелена планета», «Національний прагматизм», «Національно-демократичне об’єднання «Україна», «Самопоміч», «Твоя Україна» та «Херсонці».

У складі комісій переважають жінки. Серед 528 членів селищних та сільських ТВК Херсонської області 459 жінок або 87% від загальної кількості, чоловіків – 69 (13%).

Серед керівного складу комісій найбільше посад отримали партії «Слуга народу» (26 керівних посад), «Опозиційна платформа – За життя» (24 посади) та «Батьківщина» (21 посада).

Також, 25 серпня 2020 року Херсонська міська виборча комісія сформувала склад районних у місті Херсоні комісій. Усього їх три: Суворовська, Дніпровська та Корабельна районні комісії. До їхнього складу входять 54 представники від 18 політичних партій. Найбільше членів у цих комісіях мають:

«Батьківщина» – 9 членів;
«Європейська Солідарність» – 8 членів;
«Слуга народу – 6 членів;
«Опозиційна платформа – За життя» – 6 членів.

У районних у місті Херсоні комісіях жінок також більшість: серед 54 осіб – 10 чоловіків (приблизно 18,5%).

Відповідно до частини 6 статті 203 Виборчого кодексу України (далі – Кодекс) районні виборчі комісії формують склад сільських, селищних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за шістдесят днів до дня чергових виборів. Згідно з частиною 7 статті 203 Кодексу міські виборчі комісії (у містах з районним поділом, крім міст Києва та Севастополя) формують склад районних у місті виборчих комісій не пізніш як за шістдесят днів до дня чергових виборів.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон