На Херсонщині витвір мистецтва відкрили знову

витвір мистецтва, Каховська ГЕС,банер
У Новій Каховці демонтували рекламний банер, а за ним виявили мозаїчне панно із зображенням Каховської ГЕС, повідомляє Голос України.

Несподіване відкриття у Новій Каховці. Тут городяни домоглися зняття старого та неохайного рекламного банера, який псував вигляд Будинку техніки чи не два десятиліття. І щойно полотно демонтували, як з-під нього вигулькнуло мозаїчне панно із зображенням Каховської ГЕС (на знімку). Його ще з півсторіччя тому виклав місцевий художник Володимир Вітюнін, але з появою банера про нього просто забули і вважали зруйнованим та втраченим назавжди. Та виявилося, що витвір мистецтва досі живий і ще довго милуватиме око городян і гостей міста.

Хоча його стан і справді викликає занепокоєння. Активісти, котрі взялися відчистити панно від бруду, що буквально в'ївся у нього за роки забуття, визначили: частина маленьких плиточок від нього відвалилася чи потріскалася й потребує відновлення. Мабуть, для цього також доведеться скидатися небайдужим патріотам рідного міста: адже на балансі будь-якої бюджетної організації ледь не втрачене панно не перебуває.

На знімку В'ячеслава КОСТЕНЮКА: знову відкрите панно Володимира Вітюніна у Новій Каховці приводять до ладу активісти.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон