Херсонські фермери хочуть запатентувати місцеві сорти кавуна

Херсонські фермери хочуть запатентувати місцеві сорти кавуна
Щоб запатентувати херсонський кавун — місцеві фермери створили асоціацію.

Тепер географічне зазначення повинна затвердити Єврокомісія. Вона об’єднає вісім місцевих сортів. Тих, які здатні витримати +70 °С на ґрунті. Про це повідомляє ТСН.

«Потрібно, щоб туристи їхали до Херсона за кавунами, як до Франції за шампанським і Рокфором — тут згадали про ще один унікальний продукт — бекмес або кавуновий мед, який ще сто років тому на Херсонщині варили в кожному дворі», — йдеться у повідомленні.

© 2020 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів