На Херсонщині Герой АТО Руслан Сторчеус посмертно отримав медаль

Сторчеус, медаль, посмертно
За жертовність та любов до України: медаль Святого Архистратига Михаїла посмертно отримав Герой АТО Руслан Сторчеус. Нагороду 25 серпня, у середмісті Херсона на Алеї Героїв незалежної України вручили батьку Руслана - Олександру Сторчеусу.

Медаль від Блаженнійшого Епіфанія , Митрополита Київського і всієї України отримав батько Руслана - Олександр Сторчеус.

Олександр Сторчеус розповів, що Руслан був людиною, яка заходила до церкви. Це - духовна нагорода, і вона важлива у житті родини. Додав, що Руслан на це заслуговує. Нагородити Руслана медаллю посмертно ініціював настоятель Храму святої Олександри Православної церкви України Андрій Калита: "Нагороджуються люди, які зі щирим серцем трудятся або трудились на благо своєї України. За любов і жертовність - це люди, які відкрили серце і принесли щось в жертву. Я не був дуже близько знайомий з Русланом, але були ситуації, коли ми спілкувались під час Майдана. Оця його жертовність піти на війну, без захисту, - це і є та жертва".

Руслан – це та людина, яка об′єднала в єдиний колектив правоохоронців і Самооборону, - говорить друг, колишній військовослужбовець Андрій Тарчинський: "Ми стояли друг проти друга, а стали єдиним, незламним братським колективом. Тоді, в Іловайську, жодна людина бросала свого побратима, жодна".


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон