Херсонщині присвятили поштову марку

Херсонщина, марки, укрпошта
Укрпошта представила нову поштову марку і поштовий блок серії "Краса і велич України. Херсонська область".

Для ескізу поштової марки використали роботу художника Івана Ботька "Черга за хлібом". Заступниця директора з наукової роботи Херсонського обласного музею Владислава Дяченко говорить, обрали саме картину Івана Ботька "Черга за хлібом" для представлення Херсонщини на новій поштовій марці Укрпошти, бо мотив дуже впізнаваний для нашого міста.

"Вирішили, що картина "Черга за хлібом" Ботька – вона найбільш доречна. Херсон завжди був потужним морським портом. Херсонщина є житницею України. Тут завжди вирощували пшеницю. Херсонщина відома своїми полями", - додала Владислава Дяченко.

Нова поштова марка випущена в кількості 130 тисяч екземплярів, коштує 9 грн. Випуск серії марок "Краса і велич України" Укрпошта започаткувала 2013 року. На поштовому блоці є зображення острова Джарилгач, Половецька баба в Асканії-Новій, Херсонський обласний художній музей ім. О.Шовкуненка та олень плямистий із заповідника "Асканія-Нова".

"Я думаю, що з цим тиражем 130 тис.- це буде не просто ще один випуск, а буде як нагадування, що є цікаві місця і цікаві митці. Можна їздити по цікавих музеях, можна поєднувати відпочинок на півдні з культурними речами. Я в цьому вбачаю сенс. Як тільки погашення запуститься будемо слідкувати як підуть продажі.

Сподіваємось, що хай кожен 10 з 130 тис. потім побачать Херсонщину чи поставлять собі Херсон в план на відвідання цього літа і ви приймете багато гостей і туристів", - розповів перший заступник генерального директора з операційної діяльності Укрпошти Олександр Перцовський.

"Хочу сказати, що цього року для мене – це перше спецпогашення, але воно буде не останнім цього року в Херсонській дирекції. Я з Херсонщиною познайомився досить недавно, трохи більше року, але за цей рік я зміг оцінити всю велич та красу херсонської землі", - наголосив директор Херсонської дирекції Укрпошти Вадим Шестопалов.


Поштовий блок серії "Краса і велич України. Херсонська область" надрукований тиражем 20 тисяч примірників.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон