На Херсонщині нітратні рекорди встановлюють дині

нітрати, дині, рекорд
У сезон дозрівання овочів торговельну мережу Херсонщини накриває каламутна «хвиля» відверто небезпечної продукції з нітратами. Під час перевірки врожаю, що його привезли на місцеві ринки, отруєними виявилися 7,6 тонн городини. Тобто, з 829 проб, перевищення гранично допустимої концентрації «хімії» ринкові лабораторії виявили у 22 випадках.

За даними прес-служби Головного управління Держпродспоживслужби області, «занітраченими» були партії моркви та кукурудзи, помідорів та капусти, буряку й кабачків, навіть смородини. Та абсолютний рекорд у цьому плані утримують дині: якщо небезпечних овочів виявляли по одній партії кожного виду впродовж двох тижнів, то динь – аж десять партій!

Втім, вміст нітратів у овочах перевищував норму не більше, ніж у два рази, і смертельно небезпечним для людського організму не був. Хоча й користі для здоров’я від вживання таких «смаколиків» ніякої. Адже нітрати мають властивість поступово накопичуватися в організмі, й у кінцевому рахунку все-таки призводити до отруєння.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон