Абітурієнти та студенти зможуть перетинати адмінмежу з Кримом без самоізоляції

уряд, крим, студенти, абітурієнти, самоізоляція
Уряд вніс зміни до Розпорядження КМУ від 08 серпня 2020 року № 979-р, яке спрямоване на запобігання поширення COVID-19 та визначає пропуск осіб на тимчасово окуповану територію АР Крим і виїзд з неї.

Зокрема змінами, відповідно до урядового рішення від 12.08.2020 № 985-р, визначено, що зобов’язання щодо самоізоляції припиняється, окрім автоматично після закінчення строку самоізоляції, у разі одержання негативного результату тестування на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після виїзду з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Крім того, розпорядження доповнено окремими абзацами.Ними визначаються додаткові категорії осіб, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або м. Севастополі, яким дозволяється в’їзд на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї. Серед них особи, які мають намір вступити до закладів освіти, розташованих на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, особи, які зараховані на навчання до закладів освіти, та здобувачі освіти. При цьому ці категорії осіб можуть здійснювати в’їзд на тимчасово окуповану територію Криму та виїжджати з неї самостійно або в супроводі одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників без зобов’язання щодо самоізоляції.

Нагадаємо, що відповідно до Розпорядженням КМУ № 979-р з 9 серпня до 08.00 3️0 серпня 2020 року тимчасово припинено роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду на адмінмежі з ТОТ Крим за винятком пропуску окремих категорій осіб. Так пропускні операції в напрямку окупованої території здійснюються відносно громадян України та членів їх сімей місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або місті Севастополі. З окупованої території можуть їхати ті, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, при цьому громадяни мають дати згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома». ☝️Також пропускаються особи з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та в’їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням Голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.


X
додати
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон