У Херсонському держуніверситеті готуються до нового навчального року

ХДУ, навчальний рік, Співаковський
Вчора, 10 серпня у Херсонському державному університеті відбулося чергове засідання ректорату. На порядок денний були винесені питання підготовки до нового навчального року.

Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор ХДУ Олександр Співаковський. «Лише від нашої мотивації та спільної роботи залежатиме як і куди ми будемо рухатися далі. Ми повинні докласти усіх зусиль та зробити так, аби Херсонський державний університет й надалі займав лідуючи позиції на ринку освітніх послуг. Та аби диплом нашого вишу визнавали в усьому світі», – зазначив Олександр Співаковський. Також ректор окремо зупинився на питаннях навантаження, початку нового навчального року та заходів до Дня знань, проведення яких буде залежатиме від перебігу карантину у регіоні.

Про державну атестацію університету в частині провадження наукової діяльності доповів перший проректор Сергій Омельчук. За його словами, університет відновлює цю процедуру. «У минулому році ми подали заявку на три наукові напрями – суспільні науки, технічні науки, біологія та охорона здоров’я. Цього ж року ми будемо готувати документи вже за п’ятьма науковими напрямами – додаються гуманітарні науки, природничі й математичні науки», – зазначив Сергій Омельчук. Та наголосив, що у цьому процесі будуть задіяні всі кафедри. А університет вважатиметься атестованим в частині впровадження наукової діяльності, якщо ми атестуємо хоча б один науковий напрям.

Також перший проректор детально зупинився на питаннях підготовки освітнього форуму й обласної конференції педагогічних працівників. Сергій Омельчук висвітлив питання моніторингу сторінок факультетів офіційного сайту ХДУ щодо оприлюднення навчальних/робочих навчальних планів на 2020-2021 н.р.

Надалі перейшли до розгляду блоку питань проректорки з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксани Лаврикової. Серед яких – проведення процедури обрання вибіркових дисциплін циклу професійної підготовки у 2020/2021 н.р. для першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів на платформі KSU online. Як зазначила Оксана Лаврикова, до 14 серпня презентації вибіркових дисциплін мають бути завантажені на платформу KSU-online. Там вони будуть оцінені гарантами освітніх програм разом із запрошеними експертами та відповідно рекомендовані або ні. З 2 по 6 вересня студентам відкриватиметься можливість на спеціально створеному сервісі анонімно обрати собі освітню програму, а до 11 вересня проходитиме формування відповідних груп. Також проректорка доповіла про забезпечення ефективної роботи офіційного сайту ХДУ.

Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов розповів про підготовку до проведення Дня знань у ХДУ.

Про результати роботи структурних підрозділів університету за перше півріччя 2020 року проінформував проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник.

Також присутні заслухали інформацію про підготовку до проведення засідання Вченої ради та ознайомилися з перебігом вступної кампанії-2020.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон