У Херсоні волонтери зафарбовували рекламу наркотиків

Херсон, волонтери, наркотики
У Дніпровському районі Херсона волонтери зафарбовували рекламу наркотиків. Працювали дві години і витратили на це 40 пляшок фарби.

Волонтери не лише зафарбовують адреси сайтів чи номери телефонів, де можна замовити наркотики, на стінах лишають мотиваційні написи, - каже волонтерка Христина Студинськ: "Такої реклами на стінах стає все більше і більше і немає іншого шляху боротьби з нею, тільки замальовувати, тому ми вирішили долучитися, придбали балончики і вже вдруге замальовуємо рекламу наркотиків. Спочатку ми просто замальовували, це була просто одного кольору фарба, але ми хочемо звернути увагу людей на щось позитивне і вирішили такі лозунги написати".

Учасники акції говорять, реакція людей буває різною. Аліні – 11 років, вона разом із подружкою побачила, як волонтери зафарбовують написи і вирішила допомогти: "Нам запропонували зафарбувати рекламу наркотиків. Це потрібно, щоб не поширювати рекламу наркотиків в інтернеті", - говорить Аліна Єфімова.

Цього року в області вперше розробили програму профілактики наркозалежності розповів Дмитро Костяков радник голови облдержадміністрації з питань наркополітики: "Вона фінансується за кошти облдержадміністрації, але вона тільки що була прийнята на останній сесії. Тому ще не діє. Забагато дій, які потрібно провести. Але її ми вже написали, за неї проголосували. Буде її виконувати управління культури облдержадміністрації".

Голова ОСББ Валентина Гусєва каже, фасад їхнього будинку постійно обмальовують рекламою сайтів, волонтерів підтримує, але проти кольору, яким зафарбовують: "На нашому будинку часто і пишуть, і риють. Я не проти того, що замальовують, тільки ж не чорним кольором. Гарно потрібно, щоб було. В нас перед цим було все обписано, ми зафарбували відповідним кольором".


Керівник антинаркотичної асоціації Сергій Стешаков, говорить, подібні акції проводять постійно, однак згодом поряд з’являється нова реклама: "Крім того, що ми зафарбовуємо ці адреси, ми хочемо привернути увагу людей до цієї проблеми. Наприклад, якщо мешканці будинку братимуть відповідальність на себе за фасад свого будинку, за дитячий майданчик, де це пишуть, то ми зможемо зафарбувати багато наркоадрес. Деякі просто думають, що це просто якісь літери, а насправді будь-який підліток за кілька хвилин може замовити собі наркотики".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон