Віталій Булюк: Ми будемо робити все, аби діти цього літа встигнули оздоровитися в літніх таборах на Херсонщині

Булюк, табори, відпочинок, діти
В цьому запевнив заступник голови Херсонської обласної ради Віталій Булюк:

- Більше 10 дитячих оздоровчих закладів Херсонщини, які розташовані на наших морських курортах мають дозволи, аби прийняти дітей на літній відпочинок. З 5 по 10 серпня вони входять в робочий режим.

Місяць тому на своїй сторінці у ФБ, я висловив позицію, як батько і як заступник голови Херсонської обласної ради, що ми будемо робити все, аби наші діти цього літа встигнули оздоровитися в літніх таборах. Вже можна констатувати, що нам вдалося, наскільки це можливо у карантинних і економічних умовах, справитися з цією задачею.

Із трьох десятків дитячих оздоровчих закладів, які стабільно працювали в попередніх роках, із початком цьогорічної літньої оздоровчої кампанії виявили бажання працювати 17. Але на той час постанова Кабміну забороняла це. До того ж, не було розроблено відповідні вимоги до таких закладів у карантинних умовах.

Нагадаю, що 23 червня на площі Свободи був мітинг мешканців області, які просили відкрити дитячі оздоровчі табори, а 17 липня представники вже дитячих таборів області, звернулися до влади з подібним проханням.

На сьогоднішній день, коли вже не забороняється діяльність дитячих оздоровчих закладів, у нас на Херсонщині виявили бажання працювати в карантинних умовах 10 закладів, яким вже підписано відповідні форми прийняття в експлуатацію. Ще 2 заклади додатково подали заяви.

Зараз частина оздоровчих закладів, які завжди орієнтувалися на дитячий відпочинок приймають дітей з батьками, тобто працюють у форматі, як бази відпочинку. Там регулярно проводяться інспекційні перевірки - перевіряються державні санітарні правила та протиепідемічні заходи.

30 липня була оприлюднена постанова №43 головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, з прописаними тимчасовими рекомендаціями для відкриття дитячих оздоровчих таборів у «зелених» зонах. Як ви знаєте, наша область визнана такою з 1 серпня. Тепер, коли Херсонщина отримала дозвіл відкривати дитячі табори, не всі хочуть йти на такий крок – одні не готові, іншим не рентабельно, різні причини.

Наприклад, у відомому дитячому оздоровчому таборі «Бригантина» (м.Скадовськ) зараз знаходиться десь 30 відпочивальників (хоча розрахований він на півтисячі), до речі, це не тільки мешканці нашої області. Тож він перепрофільований на базу відпочинку і цього року, наскільки мені відомо, свій формат змінювати не збирається. Є такі заклади, яким дозволено працювати, але вони взагалі відкриватися не будуть, аргументують, що всі клієнти вже оздоровлюються в інших місцях.

Загалом, на території Скадовського району зо 2 десятки оздоровчих закладів - з них 11 перепрофілювалися на відпочинок дорослих з дітьми, а 7 подали заявки на відкриття.

І, головне, щодо безпеки дітей у оздоровчих таборах. При прийомі дітей проводиться вимірювання температури безконтактним методом. Потім, це будуть робити протягом зміни тричі на день. Спальні місця – з розрахунку 1 дитина на 5 кв.м. спальної площі. Для працівників закладу - обов’язкове проходження тестів на наявність коронавірусу та робота так званим вахтовим методом. Тобто, увесь час і працівники, і діти будуть залишатися на закритій території, тож не буде традиційних батьківських днів. І ще додам, що діти не будуть носити маски, а ось персоналу доведеться знаходитися в них постійно, - наголосив Віталій БУЛЮК.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон