Через спалах коронавірусу Херсонську міську клінічну лікарню закрили на карантин

лікарня, карантин, закрито
Херсонську міську клінічну лікарню ім. Лучанського закрито на карантин. Таке рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Нині там дев'ять випадків захворювання на COVID-19.

Про це розказав директор обласного департаменту здоров’я Віктор Короленко: "4 серпня в міській лікарні імені Лучанського було методом ПЛР підтверджено випадки коронавірусного захворювання, як у хворих, так і у медичних працівників. У працівників реанімаційного відділення були ознаки ГРВІ, тому їх одразу перевірили. Було виявлено коронавірус у лікаря, двох медичних сестер і хворого, який знаходився у цьому відділенні з діагнозом пневмонія".

У пацієнтів та медичних працівників кількох відділень та приймального покою лікарні Лучанського відібрали матеріал для обстеження. Усього близько 100 проб. Опівночі було виявлено ще 2 підтверджених випадки захворювання, розказав Віктор Короленко.

"І вже 5 серпня лабораторний центр повідомив про ще 3 підтверджених випадки. Це двоє пацієнтів, які перебувають у відділенні і один медичний працівник - медична сестра. Тобто хворих вже дев'ятеро", - повідомив директор департаменту здоров'я.

В обласній інфекційній лікарні наразі перебувають лікар, дві медичні сестри та пацієнт, якого лікували від пневмонії. Стан пацієнта тяжкий, він перебуває під апаратом штучної вентиляції легень, розказав Віктор Короленко. Наразі продовжують тестування відібраних матеріалів.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон