Творчі роботи митця Херсонщини представлені в ХДУ

митець, ХДУ, картини
Відсьогодні хол головного корпусу Херсонського державного університету замайорів різнобарв’ям веселкових кольорів. Усіх, хто заходить в університет чекає неймовірна експозиція картин народного художника України, почесного академіка Національної академії мистецтв України, професора, завідувача кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Володимира Григоровича Чуприни.

Виставку організували з нагоди 80-річчя видатного майстра акварелі, який він буде святкувати незабаром. В експозиції представлено 14 витворів образотворчого мистецтва, які належать Володимиру Григоровичу. Основна тематика картин – природа. У кожному творі – неповторність та майстерність «чупринівського» стилю. Повнота форм та чіткість зображення дрібних деталей вражають тих, хто проходить повз. Усі твори наповнені збалансованим вираженням холодних та теплих кольорів, які точно передають настрій автора і стан природи.

«Ініціатором та організатором виставки виступив факультет культури і мистецтв. Це збірні роботи з різних серій, які можуть показати обсяг творчості Володимира Чуприни за 35 років художньої діяльності. Батько зазвичай працює у жанрі пейзажу і натюрморту. На виставці зібрані найхарактерніші роботи, які можна назвати візитівкою Володимира Чуприни у світі образотворчого мистецтва», – зазначив син митця, режисер, драматург, сценограф, народний артист України Борис Чуприна.

Тож усі охочі можуть познайомитися з творчістю видатного художника, доторкнутися до художнього світу через вражаючі роботи Володимира Григоровича Чуприни.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон