Скуштуйте скадовський квас - солодкий бренд міста-курорту

квас, Скадовськ, курорт, бренд
Коли на вулиці +30, і ви нарешті вибралися на море, важко уявити приємний відпочинок без свіжого прохолодного напою під рукою. Тим, хто цього літа проводить відпустку у Скадовську, дуже пощастило!

Адже тут і тільки тут можна скуштувати солодкий бренд міста-курорту - скадовський квас, який виготовляється майстрами місцевого хлібокомбінату. Скадовський квас має легкий приємний смак, з ледь вловимими терпкими нотами, і може сміливо вважатися напоєм для всієї родини! Адже це не лише смачний, а й корисний продукт, виготовлений на натуральній основі!

Скадовчани і ті, хто відпочиває у місті цілими династіями, пам'ятають, як у 70-80-х роках минулого століття, з перших днів літа у різних куточках Скадовська з'являлися великі жовті бочки з квасом. Біля них завжди юрмилися люди, адже випити келих живильного напою по дорозі на пляж чи то під час обідньої перерви на роботі - то було подібно до ритуалу! З 2000 року скадовський квас незмінно виготовляють на хлібокомбінаті Скадовського районного споживаного товариства.

Майстер цеху безалкогольних напоїв Тетяна Шешеня на прохання нашого кореспондента привідкрила секрет рецепту: «Наш квас - це абсолютно живий продукт! Для його виготовлення ми використовуємо квасне сусло, цукровий сироп та закваску - можливо, саме в ній і весь секрет, адже це змішана закваска на основі житнього борошна та молочно-кислих бактерій. Процес бродіння триває півтори-дві доби. Далі квас йде на охолодження, а після цього - на продаж», - зауважує Тетяна Олександрівна.

Потужності цеху дозволяють щоразу заготовляти до 2 тонн квасу. Буквально за пару днів вони й реалізуються. Сьогодні у місті обладнані п'ять точок продажу: біля місцевого ринку (на вході з вулиці Лазурної), у центрі (поряд з супермаркетом "АТБ" та пансіонатом "Червоні вітрила"), при в'їзді до міста по голопристанській трасі (навпроти пам'ятника-літака). Скуштувати скадовского квасу можна й біля фірмового магазину місцевого хлібокомбінату - "Багети", що по вулиці Джарилгацькій у Скадовську.

Тож якщо в ці літні дні ви будете в Скадовську, скуштуйте місцевий квас! З таким напоєм вас не злякає жодна спека, а відпочинок біля моря принесе тільки насолоду!

Сергій КРИЛАТИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон