Херсонщина отримала вакцини проти кору, паротиту та краснухи

вакцини, наличие, ХОДА
Херсонська область отримала препарати для профілактики дифтерії, правця, кашлюка, поліомієліту та сказу. А також вакцини проти кору, паротиту та краснухи. З початку цього року до області надійшло вакцини на загальну суму близько 11,2 млн гривень.


"В резерві на обласному вакцинному складі КНП “Херсонська обласна база спеціального медичного постачання” знаходиться вакцини на загальну суму понад 7,1 млн грн”, - сказав 3 серпня під час селекторної наради в онлайн-режимі директор Департаменту здоров'я ОДА Віктор Короленко.

Також він додав, що на Херсонщині загальна чисельність населення, яке має зробити щеплення згідно з затвердженим календарним планом, - 129,4 тисяч осіб, з них 107,7 тисяч осіб вже зробили щеплення, що складає 83,3% від запланованої кількості.

Крім цього, за словами директора Департаменту здоров'я, Херсонщина має один з кращих показників вакцинації дітей у 6 років проти кору, краснухи та епідемічного паротиту – 66,6%, при показнику по Україні 41,8%.

У свою чергу голова облдержадміністрації Юрій Гусєв наголосив, що робота з вакцинації населення має продовжуватися. Для більш ефективного виконання плану з вакцинації очільник Херсонщини доручив головам РДА провести інформаційно-роз'яснювальні кампанії щодо важливості вакцинації серед дітей та дорослих.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон