На Херсонщині важливі енергетичні проекти грузнуть у паперовій трясовині

енергетика, проекти, бізнесмени
Тенденцію грузнути у паперовій трясовині мають важливі не тільки для Херсонщини, а й для всієї України енергетичні проекти, повідомляє Голос України.

Саме так і сталося із будівництвом вітроелектростанції на території Чаплинського району, яка має стати однією з найбільших у регіоні. Підставою для реалізації проекту стали розпорядження райдержадміністрації ще від 2017 року стосовно надання дозволу на його розробку та затвердження плану території площею 54 га.

Однак не минуло й трьох років, як Херсонський окружний адміністративний суд ці розпорядження скасував. Виявилося, що до того та ж Чаплинська РДА затвердила проект будівництва ВЕС зовсім іншої компанії. І суд визнав, що території двох майбутніх ВЕС "частково збігаються між собою". Як бізнесмени тепер їх ділитимуть - загадка. Та з чиновників уже не спитаєш: Чаплинський район на Херсонщині ліквідований, як такий.

Щось схоже, і також з подачі держслужбовців відбувається із проектом будівництва другої черги Каховської ГЕС вартістю у півмільярда євро й очікуваною потужністю у 250 мегават. Як вимагає вітчизняне законодавство, державне підприємство "Укргідроенерго" оприлюднило звіт про вплив ГЕС-2 на довкілля.

Та департамент енергетики та екології Херсонської ОДА його відхилив на тій підставі, що там немає важливої інформації. Тож звіт про оцінку впливу на довкілля довелося готувати й оприлюднювати вдруге, а час спливає. Втім, Новокаховська міська рада днями надала "Укргідроенерго" дозвіл на розробку документації із землеустрою для зведення ГЕС-2. Є й відповідне розпорядження Бериславської райдержадміністрації, тому роботи незабаром мають початися. Лишень би не закінчилося так, як із ВЕС у Чаплинському районі...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон