Херсонщина потрапила до "зеленої зони"

зелена зона, коронавірус, область
31 липня 2020 року Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила кілька рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 по Україні. На Херсонщині цей рівень - зелений.

Для визначання зон враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування.

Показники по областях будуть аналізувати щоп’ятниці. А нові зони на основі цих показників вводитимуться з понеділка.

Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті

Правила "зеленої" зони:
  • дозволено масові заходи, за участю не більше однієї людини на 5 кв. метрів, а відвідувачі мають дотримуватися півтораметрової соціальної дистанції.
  • дозволено проводити кіносеанси чи культурні заходи за умови заповненості залів не більше, ніж на 50%. Також закладам культури та громадського харчування дозволено працювати після 23.00.
  • не можна перевозити у будь-якому громадському транспорті більше людей, ніж є сидячих місць. Перевізник має забезпечити водіїв масками.
Під забороною на період карантину по ВСІЙ Україні залишається:
  • перебування в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус (або без посвідчення про взяття на облік бездомної особи);
  • самовільно покидати місця самоізоляції, обсервації;
  • перетин державного кордону України іноземцями та особами без громадянства, якщо у них немає поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, виданого страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України і покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на термін перебування в Україні;
  • перетин КПВВ на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, Автономній Республіці Крим іноземцями й особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування.

Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон