Фермери самотужки відновлюють сільські дороги на Херсонщині

агробізнес, дороги, каховка
На дорогах поруч із селами Скворцовка, Мар‘янівка і Тавричанка Каховського району Херсонської області кипить робота. Адже декілька днів тому розпочався ремонт дорожнього покриття площею 8000 квадратних метрів. Роботи ініціювало та профінансувало місцеве фермерське підприємство ТОВ «Агробізнес» на чолі з Данилом Репілевським.

«Агробізнес» – один із яскравих представників соціального відповідального бізнесу у Каховському районі. Керівництво підприємства щороку запроваджує соціальні проекти на селі, фінансує та розвиває школи, дитячі садочки та спортивні секції для дітей та молоді. Окрім робочих місць, «Агробізнес» дав селу сучасні місця відпочинку та дозвілля: футбольне поле, тренажерна зала, зал єдиноборств, невеличка ресторація, ферма з альпійськими козами та найбільший банк сиру в регіоні. Та серед масштабних проектів цього року – реконструкція сільських доріг.

«Ми вирішили провести капітальний та ямковий ремонт, розширити дорожнє покриття на автомобільному шляху від каналу Р‑1–1 до Р‑47 (Херсон-­Генічеськ). По-­перше, це значний вклад у відновлення інфраструктури. По-­друге, це підвищення мобільності мешканців Каховського району зокрема. Щоденно ми працюємо над тим, аби села каховщини стали привабливим місцем і для проживання, і для внутрішнього туризму. Чи можливо це без сучасних та зручних доріг?», – говорить фінансовий директор ТОВ «Агробізнес» Данило Репілевський.

Загальний обсяг робіт сягає 6 мільйонів 400 тисяч гривень. Варто зауважити, що коштом місцевих або районного бюджетів за останні 10 років жодного разу не проводилось аналогічних масових реконструкцій.





© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон