У Херсоні реставрують будівлю музею

Херсон, реставрація, Братченко
Після 13 років очікування розпочались ремонт та реставрація фасаду літературного відділу Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Будівля розташована у середмісті на вулиці Театральній. Роботи тут стартували у червні. "Коштувати ці роботи будуть 2 мільйони 300 тисяч. Проєктну документацію почали розробляти 2007 року. У 2018 році обласна рада знайшла можливість відремонтувати фасад і віконне заповнення будівлі", - розповідає директорка Херсонського обласного краєзнавчого музею Тетяна Братченко.

Будівля музею є архітектурною пам'яткою, тому підхід до робіт с особливим, додає Братченко: "За ходом реконструкції слідкує департамент містобудування та архітектури, обласна інспекція з охорони пам'яток, консультативна рада з питань охорони культурної спадщини. Проєктувальники та будівельники дотримуються рекомендацій".

Директорка музею говорить, що під час реконструкції стару кладку та архітектурні деталі фасаду намагаються зберегти. Завершити ж ремонтні роботи підрядник обіцяє у жовтні 2020 року.
За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон