Тиждень актуальної п'єси відбувся на Херсонщині

Білозерка, п'єса, арт-резиденція
На Херсонщині відбувся тиждень актуальної п’єси, який проходив у літній арт-резиденції двох київських режисерів Андрія Мая та Євгенії Відіщевої. Розмістили її у приватних будинках села Олександрівка Білозерського району.

Кілька приватних будинків на околиці Олександрівки. Поруч - лиман, навкруги – природні ландшафти. Так виглядає перша приватна арт-резиденція.

"Ми вирішили вкластися в такий проект, який відбувається тут в Олександрівці. Це сталось раптово під час карантину який я проводив в Херсонській області. Ми виїхали на лиман мені тут сподобалось , тут є простір, який необхідний митцю", - говорить ініціатор створення арт-резиденції Андрій Май.

Умови проживання тут спартанські: вигоди на вулиці , комфорт мінімальний. Головне – це свобода для творчості та можливість перезавантажитись. Говорить одна з ініціаторок проєкту Євгенія Відіщева: "Це в основному наше друзі, митці підлітки, вони наповнюють собою цей простір, наповнюють його творчо. Якщо ви зайдете побачите, що тут стався ремонт за ці дні".

На перший тиждень запросили молодих митців . Більшість з них – із прифронтової зони. Це перший стартап.

Одним з перших до резиденції приїхав Марк Ліхчов. Йому 18. Він з Авдіївки. Нині навчається на режисера , грає на сцені та пробує себе у драматургії: "Я почув від Жені, що вони будуть купляти і робити мистецький центр. Вона мене запросила. Я тут з самого першого дня. Спочатку було важко, поступово звикаєш до умов , стає цікаво і приємно тут знаходитись".


Згортати стартап організатори не збираються. На резиденцію є амбітні плани- говорить Андрій Май: "Це буде стала резиденція. Проєкт матиме продовження в таких приїздах. Ми плануємо, що тут буде персональна резиденція для драматургів, режисерів, які можуть приїхати пробути певний час".

За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон