На Херсонщині виготовили сир у кольорах українського прапора

сир, прапор, сироварня
Патріотизму простим українцям не бракує, та кожен демонструє його по-своєму.

У сімейній сироварні Едуарда й Данила Репілевських, що в селі Мар'янівці Каховського району Херсонщини, приміром, виготовили твердий сир кольорів українського стягу - жовто-блакитний (на знімку). Його так і нарекли "Прапор". Секретний рецепт "патріотичного" сиру автори кулінарного шедевру не розкривають - лише запевняють, що на нього пішли виключно натуральні інгредієнти. Утім, інших тут й не використовують.

Директор сільськогосподарського підприємства Данила Репілевський розповів, що для початку зробили лише двісті кілограмів оригінального смаколика - хотіли подивитися, як піде. Та споживачі Херсонщини й Миколаївщини теж виявилися патріотами: розкуповували новинку залюбки.

Тож перша партія сиру в кольорах українського прапора розійшлася в торговельній мережі за лічені дні. Тепер зварили вже й другу, на півтонни.

Могли й більше, проте сировину - молоко - в Мар'янівці дають кози альпійської породи з невеличкої ферми на три сотні голів. Виходить лише 200-250 кілограмів сиру на день, а для задоволення попиту (продукцію сімейної сироварні люди встигли розкуштувати) цього вже обмаль. Тому кількість кіз у перспективі хочуть збільшити вдвічі. Тоді славнозвісний "Прапор" зможуть спробувати на смак і в інших регіонах країни.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

На знімку: працівниці сімейної сироварні Катерина Білецька (ліворуч) та Юлія Сябрук із новим сиром "Прапор".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон