Патріотизму простим українцям не бракує, та кожен демонструє його по-своєму.
У сімейній сироварні Едуарда й Данила Репілевських, що в селі Мар'янівці Каховського району Херсонщини, приміром, виготовили твердий сир кольорів українського стягу - жовто-блакитний (на знімку). Його так і нарекли "Прапор". Секретний рецепт "патріотичного" сиру автори кулінарного шедевру не розкривають - лише запевняють, що на нього пішли виключно натуральні інгредієнти. Утім, інших тут й не використовують.
Директор сільськогосподарського підприємства Данила Репілевський розповів, що для початку зробили лише двісті кілограмів оригінального смаколика - хотіли подивитися, як піде. Та споживачі Херсонщини й Миколаївщини теж виявилися патріотами: розкуповували новинку залюбки.
Тож перша партія сиру в кольорах українського прапора розійшлася в торговельній мережі за лічені дні. Тепер зварили вже й другу, на півтонни.
Могли й більше, проте сировину - молоко - в Мар'янівці дають кози альпійської породи з невеличкої ферми на три сотні голів. Виходить лише 200-250 кілограмів сиру на день, а для задоволення попиту (продукцію сімейної сироварні люди встигли розкуштувати) цього вже обмаль. Тому кількість кіз у перспективі хочуть збільшити вдвічі. Тоді славнозвісний "Прапор" зможуть спробувати на смак і в інших регіонах країни.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ
На знімку: працівниці сімейної сироварні Катерина Білецька (ліворуч) та Юлія Сябрук із новим сиром "Прапор".