Перспективні заповідні об'єкти Херсонської області

ХДУ, парки, монографія
Так називається книга, яка вийшла друком у Херсонському державному університеті Монографія стала результатом багаторічних досліджень природи та заповідних об’єктів Херсонщини.

Керівниками авторського колективу стали професори факультету біології, географії та екології Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев. Також співавторами нового видання стали представники цього ж факультету.

У книзі «Перспективні заповідні об’єкти Херсонської області» наводяться відомості про цінні куточки природи Херсонщини, для збереження яких необхідно здійснити їх заповідання.

Як зазначає один з авторів видання Іван Мойсієнко, загалом у Херсонській області пропонується створити 125 нових об’єктів природно-заповідного фонду, у тому числі три регіональні ландшафтні парки, 71 заказник та 51 пам’ятку природи.

Для кожного об’єкта у монографії наводиться короткий опис, орієнтовна площа, фотографічний та картографічний матеріал. Майже всі потребують створення наукових обґрунтувань, за винятком лише деяких.

«Сьогодні ми спостерігаємо масовий наступ на природу. В першу чергу, з боку сільського господарства, приватних фермерів та агрохолдингів. І завдяки дослідженню авторський колектив сподівається зберегти та захистити природу Херсонщини»,– коментує професор Іван Мойсієнко.

Також науковець зазначає, що у книзі використані не лише дослідження авторського колективу, а й опубліковані наукові матеріали вчених щодо створення заповідних об’єктів.

Книга розрахована на працівників Міністерства екології та енергетики, Департаменту екології обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, науковців, студентів та викладачів, школярів та всіх небайдужих до збереження дикої природи.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон