Як херсонські студенти отримують відстрочку від призову

призов, відстрочка, студенти

Через карантин цьогорічна вступна кампанія стартує з 1 серпня. Згідно з таким графіком випускники бакалавріату підлягають призову на строкову військову службу. Той, хто планує продовжити навчання у виші, може отримати відстрочку від призову. Херсонські студенти йдуть до навчальних закладів за цим документом.

У херсонських вищих навчальних закладах підготовлені списки випускників призовного віку - вони можуть отримати довідку, яку вимагають військкомати для особових справ.

Руслан Сидоренко навчається у ХДУ на кафедрі методики та викладання англійської мови:"Цього року я закінчив 4-й курс, маю намір вступати до магістратури. Щодо служби в армії, я хочу спочатку отримати повну вищу освіту, а потім вже вирішити це питання".

Студент 4-го курсу Микола Соболь прийшов до університету, щоб взяти довідку про вступ на 5-й курс:"Через пандемію коронавірусу призов був відтермінований та цього року збігається зі вступною кампанією, тому щоб мені не надіслали повістку з військкомату, я повинен мати довідку, що ще рік буду навчатись у виші".

Надія Стародубець - керівниця відділу приймальної комісії ХДУ: "За попередньою заявою від випускників, ми готуємо довідки для пред’яви їх до військкомату. На це витрачаємо 1-2 дні".

Відповідальна секретарка приймальної комісії ХДУ Наталя Воропай розповіла, що через карантин склалась така ситуація - випускники ступеню бакалавра завершили навчання 31 червня, а подавати документи до магістратури будуть з 5 серпня. Зараховані будуть у вересні.

"Вони підпадають під умови призову, які оголошено в країні. Щоб отримати відстрочку, юнаки звернулись до приймальної комісії за довідкою. Коли приходить повідомлення від військкомату, ця довідка дає право на відстрочку".

У Херсонському державному університеті видали 25 довідок, всього до вишу надійшло трохи більше 100 звернень.

.

Суспільне


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон