Павло Павліш: Бюджет буде працювати на розвиток національної промисловості

Павліш, ВРУ, ЗП #3739
Сьогодні, 21 липня ВРУ в першому читанні прийняла я ЗП #3739 «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості», - повідомив нардеп від Херсона Павло Павліш:

- Проектом Закону пропонується тимчасово, з 1 січня 2021 року строком на 10 (десять) років (тобто до 2031 року), встановити особливості здійснення процедур закупівлі окремих товарів, шляхом внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» для удосконалення процедури оцінювання тендерних пропозицій.

Зокрема, встановлюється перелік товарів, щодо яких використання вимог локалізації стає обов’язковим при проведенні публічних закупівель.

Таким чином, окрім врахування цінового критерію та/або життєвого циклу продукції, передбачається запровадження обов’язкової наявності локалізації в предметі закупівлі за відповідним ступенем локалізації товарів.

Ступінь локалізації – питома вага вартості сировини, матеріалів, деталей, складових частин і комплектуючих виробів, робіт, послуг та інших складових вітчизняного виробництва у собівартості предмета закупівлі.

Таким чином бюджет буде працювати на розвиток національної промисловості, - переконаний народний депутат України Павло ПАВЛІШ.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон