Херсонці домоглися ремонту дороги через Інтернет

дорога, карта, ремонт
Карта ремонтів від ГО “Антикорупційний штаб” – це інтерактивна карта України, на якій позначені всі ремонтні роботи. Кожен громадянин може проконтролювати куди йдуть гроші платників податків, виділені на проведення ремонтів житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень, гуртожитків, парків тощо.

За весь період існування, Карта ремонтів допомогла зберегти 17.6 млн гривень від розкрадання та вже має ряд успішних історій, одна з яких нещодавно відбулася в Херсоні. У жовтні 2019 року житель Херсону звернувся до Карти ремонтів і залишив скаргу: Херсонводоканал під час виконання ремонтних робіт порушив дорожнє покриття.

“Ми звернулися до міської ради, і після нашого звернення був зроблений ремонт, що призвело до повного відновлення дороги на суму 133 тис гривень. Але у червні той самий житель повідомив, що ремонт було здійснено неякісно: дорогу почало затоплювати вже через пів місяця після закінчення робіт. Крім того, асфальт почав просідати і з’явилися ями. Після цієї скарги Антикорупційний штаб звернувся до міського голови Херсону з проханням перевірити ремонт і вжити відповідних заходів”, - говорить юрист громадської організації, виконавчий директор Сергій Миткалик.

У свою чергу, міська рада вчасно відреагувала та змусила підрядника завершити всі роботи. Таким чином Херсонводоканал повністю відремонтував дорогу.

17 липня 2020 року житель Херсону поділився станом нового відремонтованого дорожнього покриття – на фото.

Тому громадськість закликає перевіряти ремонтні роботи свого міста для уникнення таких ситуацій.

Перевірити ремонт свого будинку можна за посиланням: https://map.shtab.net/

Як працює карта ремонтів?

Жителі Херсону мають можливість перевірити свої будинки, двори або ж школи, куди ходять їхні діти, та залишити на сайті скаргу чи фотографії об’єкту. Юристи Антикорупційного штабу, у свою чергу, обробляють усі отримані скарги щодо неякісно проведених ремонтів або ж взагалі їх відсутності і звертаються до правоохоронних та контролюючих органів у разі виявлення правопорушень.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон