Ліфтова "війна" у Херсоні

ліфт, мерія, ОСББ
Члени об'єднань співвласників багатоквартирних будинків пікетували Херсонську міськраду, повідомляє Голос України.

Власники квартир у висотках вимагають поновити бюджетне фінансування ремонту ліфтів із вичерпаним терміном експлуатації, без яких дуже ускладнюється життя пенсіонерів та людей з інвалідністю, котрі живуть на верхніх поверхах. Вони кажуть, що є випадки, коли їхні сусіди помирали через серцеві напади - адже бригади швидкої допомоги не могли вчасно подолати нескінченну вервечку сходів.

Учасники акції запевнили, що ОСББ готові до співфінансування капітального ремонту домових підйомників. Але до такого партнерства не готова муніципальна влада.

У міськраді пояснюють, що протягом першого півріччя на ліфти з міської скарбнички витратили тридцять мільйонів гривень, а на друге півріччя кошти на згадану статтю витрат вичерпалися, хоча потрібно ще чотирнадцять мільйонів гривень.

Шукати ж фінансові резерви ніхто не поспішає - членам ОСББ рекомендують дочекатися наступного року, на який можуть знову передбачити оплату ремонтів. Та не факт, що всі мешканці "перших від неба" поверхів із такими незручностями до наступного року доживуть.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон