На Херсонщині більше півтисячи батьків покарані за неналежний нагляд за дітьми

превенція, батьки, діти
Працівники ювенальної поліції та служби у справах дітей постійно перевіряють родини, які опинилися у складних життєвих обставинах. Як правило, такі сім’ї перебувають на обліку через зловживання дорослими спиртними напоями та невиконання батьківських обов'язків по вихованню дітей. Такі сім’ї знаходяться в зоні постійної уваги ювенальних поліцейських і вони регулярно їх відвідують, щоб вчасно виявити існуючі у них проблеми та допомогти в їх вирішенні.

- Працівники поліції інспектують житлово-побутові умови, перевіряють наявність у малечі сезонного одягу, продуктів харчування, іграшок, організацію місць для навчання і відпочинку, - повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Віталій Сайфутдінов. – Загалом, з початку року ми провели понад тисячу подібних перевірок, склали 568 протоколів на батьків за неналежне виховання дітей, спільно зі службою у справах дітей вилучили з кризових родин понад 70 неповнолітніх, батьки яких відверто ігнорували виконання своїх обов’язків по догляду за нащадками. За злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною поліцейські відкрили 8 кримінальних проваджень.

Такі сім'ї знаходяться під постійним контролем поліції та будуть перевірятися й надалі. Нині ж, коли у період літніх канікул діти з інтернатів повернулися у родини, ювенальні поліцейські посили контроль саме за цими сім’ями. Батькам та опікунам поліцейські нагадають про належне виховання та утримання дітей, інформують про соціальні послуги, які можуть їм надаватись, у разі потреби звертають увагу на необхідність покращення житлово-побутових умов для виховання та розвитку дітей.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон